29 March 2024
Τι τρέχει στην Κύπρο , Εκδηλώσεις

Γιάννης Αθανασόπουλος: Ο viral ψυχολόγος του ΤικΤοκ έρχεται στην Κύπρο

"Το παιδί που ανταμώσαμε" είναι μια ψυχολογική ομιλία - παράσταση που χτυπά στη φλέβα της ύπαρξης μας

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2024

Το παιδί που ανταμώσαμε όταν νικήσαμε την ενοχή, τον φόβο και τον πόνο μας.  Εκείνο το παιδί που μιλάει για απλότητα, αγάπη, φαντασία, αποδοχή και θάρρος. 

Ο Κλινικός Ψυχολόγος Γιάννης Αθανασόπουλος παρουσιάζει στην Κύπρο μια ομιλία – μοίρασμα.  Δεν θα μας μιλήσει για κατηγορίες και όρους.  Δεν θα μπει στη διαδικασία να μας πει τι ξέρει, μα τι νιώθει, στα κοινά μας σημεία.  Αυτό που νιώθουμε. Τα ίδια.  Ψυχή ολόκληρη, στο μαζί.  Ένα συλλογικό ασυνείδητο που γέμισε φως. 

Σε έναν κόσμο όπου όλα κινούνται με οδηγίες χρήσης, το «Παιδί που ανταμώσαμε» εναντιώνεται σε κλισέ αυτοβελτίωσης.  

to-paidi-pou-antamosame.jpg



Δεν μιλά για τους 10 λόγους που μπορεί να έχουμε κατάθλιψη ούτε για τους 10 τρόπους ώστε να βρούμε τον άνθρωπο μας. Αρνείται το «εσύ φταις» και συγχωρεί το «εγώ φταίω», γίνεται εκείνη η εσωτερική αναζήτηση του ανθρώπου που περνά μέσα από τους τρεις βασικούς του πυρήνες: τον Φόβο, την Ενοχή και τον Πόνο, για να βρεθεί ξανά, στην Αγάπη. Το «Παιδί που ανταμώσαμε» δεν προλογίζει την ευκολία του να υπάρχουμε και δεν επικροτεί το «σκέψου θετικά».  

Αντιθέτως μας ταξιδεύει μέσα στις κοινές μας αγωνίες και μας προκαλεί να σκεφτούμε αν αντέχουμε να δούμε έξω και πέρα από το «ΕΓΩ ΞΕΡΩ» και το «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ», για να καταφέρουμε να πούμε ότι τελικά, το φως του κόσμου μοιράστηκε παντού επειδή κοιτάξαμε κατάματα το σκοτάδι μέσα μας, και γύρω μας.  
Το "Παιδί που ανταμώσαμε" δεν είναι ένα εσωτερικό Παιδί… Είναι ο αληθινός ενήλικας με την αυθεντικότητα, την απλότητα και την ευαλωτότητα του. 

Παρασκευή 29 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 19.00. Εισιτήρια: Ticketmaster.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close